Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsmästaren blev distriktsmästare

Förre världsmästaren och nuvarande förbundskaptenen i curling, Peja Lindholm, tog DM-guldet i maraton.
– Jag känner mig stolt att jag för första gången sprang under tre timmar.

Annons

16 löpare drog i väg under lördagsmorgonen för att jaga DM-medaljer i maraton när Vattudalsmaran i Strömsund avgjordes. En som inte fick något sällskap var Peja Lindholm som tävlar för Sportsgym SC.

– Efter fem meters löpning var jag ensam och sedan sprang jag ensam hela vägen så det var lite konstigt, sa Peja Lindholm.

Efter att han slutade sin framgångsrika karriär som curlingspelare började han att satsa på löpningen.

– Många som slutar med elitidrott blir "gubbar" ganska snabbt och jag är stolt att jag inte blev det. Jag bestämde mig för att fortsätta träna och jag bytte fokus till löpningen, sa Peja Lindholm som nu jobbar som förbundskapten för de svenska lagen.

– Mina viktigaste egenskaper är att tillföra energi till lagen. Hur än jobbig en resa har varit och hur än jetleggad vi är så vill jag alltid vara den som är piggast på morgonen.

Tiden i Vattudalsmaran blev 2.58,58 och det var första gången på rätt sida om tretimmarsstrecket för Lindholm.

– Visst har det varit ett mål att nå under tre timmar. Nu har Simon Jörgensen hjälpt mig med ett nytt program. Men jag har inte satt upp något nytt mål. Men jag skulle vilja närma mig 2.50, sa Peja Lindholm.

I damklassen fanns bara tre damer med på startlinjen. Snabbast över de 42 195 meterna var Vattudalens Eva Blomqvist som sprang i mål på fina 3.34,52.