Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsfrånvänd Jens Nilsson

Jens Nilsson är yrkespolitiker. Han har vigt sitt liv åt politik och kommer snart få skörda frukterna av sitt slit genom att behagligt få åldras i EU-parlamentets skugga med likasinnade ”snackare”.

Jag är bara en vanlig medborgare som tycker att det finns saker i samhället som kan göras bättre, enklare och effektivare. Ändå måste Jens ut och varna för mig som pekar på problem, säger sanningen och vågar vara obekväm. Det måste vara Jens värsta mardröm, någon som rubbar cirklarna och inte faller in i ledet.

Till skillnad från Jens så har jag inte förlorat kontakten med yttervärlden, mycket beroende på att jag inte är en yrkespolitiker. Att först nu komma med 5-årsplaner á la Sovjetunionen är ett underbetyg.

Man skulle gjort något för 5 – 10 år sedan, minst! Hur mycket detta har hämmat Östersunds utveckling kommer vi aldrig få svar på. Jens hävdar vidare att det är bra med bostadsbrist. Det kan bara komma från någon som redan har ett ordnat boende och inte har sökt lägenhet på väldigt länge. Hur ska en sådan person kunna förstå bostadsbrist?

Vilken ungdom har råd med en nyproducerad 1:a för 5805kr/mån som första lya? Hellre då en svart andrahandsuthyrning i en källare. Känns nog rätt avlägset när man som Jens sitter i sin avbetalda villa.

Vänsterstyret i Östersund säger långsiktighet men betyder långbänk.

Per Edström (C)

Kandidat till kommunfullmäktige-, landstings- och riksdagsval

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel