Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världscuptävlingar på Funäsdalsberget

Världens bästa telemarkåkare samlas under veckan på Funäsdalsberget för två deltävlingar i världscupen. Första dagen stod sprint på programmet och Lisa Englund tog en fin andraplats.

Det var ömsom vin ömsom vatten för de svenska telemarksåkarna när en sprinttävling i världscupen avgjordes på Funäsdalsberget under tisdagen. Glädjande var att Lisa Englund från Mora slog till med en andraplats vilket är strongt gjort då hon gjorde sin första världscupstart för säsongen.

– Det finns ju lite annat än skidåkning också. Jag har pluggat och siktar på högskolestudier, säger Lisa Englund som var strålande glad över att få visa att hon hänger med trots att satsningen inte varit helhjärtad den här säsongen.

– Kanske kan det här ge en liten nytändning, säger hon.

För Olle Collberg, Funäsdalen, så såg det också bra ut länge. En tiondeplats efter första åket och en fin start i andra var vad han fick göra för plötsligt drog han på en vurpa modell grövre.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Kanske körde jag ihop skidorna och tappade greppet, plötslig slog jag runt i alla fall, berättar Collberg som fick lite ont i huvudet och i armbågen. Förhoppningsvis kommer han dock att kunna tävla under onsdagens paralelltävling.

Simon Kråik, Vemdalen, visade lovande takter under tävlingen och det räckte till en 24:e plats i världscupdebuten.

– Jag började med telemark i år så jag är nöjd bara med att få tävla i samma tävling som de här kanonerna. Första åket kändes okej men i andra tappade jag tekniken lite för mycket och drog på mig onödigt många straffsekunder, berättar Simon Kråik.