Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens bästa fiskedag

Lugnviksskolan F-5 har varit med i en annorlunda friluftsaktivitet.

I höstas erbjöds de att delta i projektet KlassDraget som arrangeras av Sportfiskarna och Jägareförbundet. Kjell Johansson, representant

från lokalföreningen kom till skolan och berättade om fiske och om den kommande pimpeldagen på Lillsjön. En av eleverna berättar här nedan om dagen:

Klass 3 från Lugnviksskolan var till Lillsjön för att pimpla en solig dag. De åkte buss och gick en vandring på 20 minuter för att komma fram till sjön. Det var det värt!

När klassen kom fram till Lillsjön så hade två storfiskare, Vilmer och Pontus i klass 5, redan fått fisk på kroken. Där fanns också ledarna Per och Kjell, som berättade för oss hur vi skulle göra när vi skulle pimpla.

Det gick inte lika bra för oss i trean. Vi hade napp men ingen riktig fisk fastnade på kroken. Vi fick byxnapp och jacknapp istället och några käkade upp våra maggotar. Vilka gratisätare!

Sanna fick en liten kompis ute på sjön. Det var en fisk som vår ledare Kjell hade fått upp.

Många av barnen hjälpte varandra med fisket. Allt under dagen var spännande, särskilt vid hålen när man satt och väntade.

Vid Lillsjön finns stora tavlor som visar vilka fiskar som simmar i sjön. Det är bland annat regnbåge, abborre, lake, sik och öring. De flesta i klassen är intresserade av fiske. Kjell och Per och några till har startat en fiskeklubb för ungdomar.

När man fiskar blir man väldigt hungrig och vi grillade korv och drack festis. Det var gott! De flesta i klassen gick en tipsrunda i skogen med elva frågor om fiske.

Efter några timmar packades alla fiskesakerna och det som var kvar av fikat ner i ryggsäckar och skryllor och så vandrade vi hemåt.