Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens bäst klädde kommer från Åre

/
  • Världens bäste målvakt är nu även världens bäst klädde. Henrik Lundqvist inledde sin karriär i Järpens hockeyrink.  Foto: Pressbild

Världens bäst klädde man är född och uppvuxen i Åre. Det står klart efter modemagasinet Kings årliga undersökning, där New York Rangers hockeymålvakt Henrik Lundqvist blev överlägsen vinnare.

– Jag vet inte om det är förtjänat, kommenterar snyggingen själv i en intervju i King.

Annons

Inte bara kvinnornas favorit. När svenska män själva får välja vilken man de tycker klär sig bäst i hela världen, blir det en hockeyspelare. Men inte vilken hockeyspelare som helst. Amerikanarna fick tidigt upp ögonen för den fagre svensken som en gång i tiden inledde sin idrottskarriär i Järpens IF. För några år sedan utsågs 27-åringen till en av världens 100 snyggaste människor av det prestigefulla magasinet People Magazine.

Henrik Lundqvist tror själv att han vann klädmatchen för att han ”inte är för mycket, men inte heller för lite”. Trender har han aldrig varit särskilt intresserad av. Det säger han i en intervju i King.

– Jag gillar inte att vara den där överstylade killen utan klär mig i det jag tycker om. Jag föredrar skjortor från Atlas och kostymer från Tiger när det kommer till att bära svenskt.

Han föredrar rena linjer och inte så mycket färger. I sommar satsar han på shorts och skjorta på dagen och jeans, skjorta och kavaj på kvällen. Men allra bäst trivs han i smoking, uppger han.

– Det snyggaste jag vet är en välsittande svart kostym med vit skjorta och slips. Det känns rent och väldigt klassiskt.

Med det i åtanke är det kanske inte så konstigt att han själv tycker att James Bond är världens bäst klädde man och hårdrocksbandet Journeys sångare den sämst klädde. Lundqvist avslöjar också för King att hans garderob kan vara värd upp till en miljon kronor och att han ytterst sällan tvättar sina kläder själv.

Bland svenska män utsåg läsarna vinnare i sex olika kategorier där bland annat Anders ”Moneybrother” Wendin blev Sveriges bäst klädde musiker. Undersökningen i sin helhet redovisas i sin helhet i det kommande numret av tidningen. För det tredje året i rad utsågs programledaren Peter Siepen till Sveriges sämst klädde man. Världens sämst klädda man blev Usama Bin Laden.

Mer läsning

Annons