Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världen öppnas för Bracke forest

Bracke Forest får nu nya möjligheter för bolagets utveckling som dessutom kommer att gynna underleverantörerna.

Annons

Bracke forest blir ett helägt dotterbolag i Cranab.

Krantillverkaren Cranab, som håller till utanför Umeå, gör en stor strukturaffär inom den skogstekniska branschen, enligt ett pressmeddelande handlar det om den hittills största. Affären innebär att de skapar en koncern med utbud inom hela kedjan från markarbete till slutavverkning.

En del i affären är att Bracke forest blir ett helägt dotterbolag till Cranab. Bolaget tillverkar maskiner för skogsförsörjning och avverkning och har tillverkningen i Bräcke.

– För Bracke forest innebär det att vi får en ägare med stor erfarenhet av både den internationella skogsmaskinsmarknaden samt av att driva produktutveckling och produktion av skogsmaskiner. Vi har nu fått ännu bättre möjligheter för vår framtida utveckling, säger Klas-Håkan Ljungberg, vd Backe forest.

Vad innebär det konkret?

– På den svenska marknaden är vi ungefär så stora som vi kan bli. Det här innebär att vi kan satsa utåt på den internationella marknaden, till exempel i Sydamerika och Asien.

Nu har Bracke forest 19 anställda, innebär det här att ni kommer att anställa fler?

– Det vet jag inte i dagsläget. Just nu har vi mer kapacitet i produktionen. Vi köper mycket på lego från underleverantörer både i länet och utanför. De kommer att känna av detta. Bland annat Hakfelt produktion som finns här i Bräcke, säger Klas- Håkan Ljungberg.