Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världen bör döma Israel hårt

Förnödenhetskonvojen Ship to Gaza stormades i går på internationellt vatten av israelisk militär.

De bordade fartygen skulle till Gaza med nödhjälp till befolkningen efter Israels förnödenhetsåtstramningar och tidigare vedergällningsaktioner.

Ett tiotal personer har bragts om livet, men siffran kan stiga, i samband med den israeliska militärens regelvidriga aktion. Ombord finns också svenska medborgare.

Israels aktion skapar ingen grogrund för fredsambitioner mellan israeler och palestinier, det är att så salt i öppna sår. Att inför världssamfundet trotsa alla regler om mänskliga rättigheter och bryta internationella regler kan inte accepteras. Det är inte enbart palestinier som utsätts utan även resten av världen utmanas.

Världens dom mot Israel bör bli hård. Vi kräver att Sveriges riksdag och EU omedelbart inför ett handelsembargo där fartyg till israeliska hamnar och Israel förbjuds anlöpa. Detta tills Israel respekterar mänskliga rättigheter även för människor boende på ockuperad mark.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel