Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varg skjuten efter attack mot hund

En varg sköts på fredagsförmiddagen i Lillhärdal. Enligt uppgifter till polisen hade vargen gått till angrepp mot en hund.

Det var två jägare som var ute på björnjakt i trakterna kring Lillhärdal som sköt vargen. De ringde själva polisen och anmälde händelsen och berättade att hunden blivit angripen av vargen.

Polisen och länsstyrelsens personal har under freddagen varit på plats. Jägarna har berättat att de gick efter en mindre väg då de via GPS såg att hunden stod helt stilla i skogen. Efter en liten stund kom hunden springandes och jägarna uppfattade att något djur kom efter hunden. De trodde då att var en björn men det visade sig att det var en varg. De avlossade först ett varningsskott i vägbanan för att skrämma vargen. När den manövern inte lyckades avlossade de båda samtidigt ett skott mot vargen som dog.

Hunden ska ha klarat sig undan utan skador.

Mikael Lundberg, vakthavande befäl vid polisen i Jämtland, berättar att ärendet utreds som jaktbrott men att det mesta tyder på att jägarna handlade i nödvärn enligt paragraf 28.

Vargen, en hane på 1,5 år, var omärkt och inte försedd med sändningsutrustning.