Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför vill (S) avskaffa rut?

Vi driver företag som levererar hushållsnära tjänster/ruttjänster inom valfrihetsområdet/LOV och tjänster på kommunal entreprenad. Våra företag har gott rykte, har därmed fått en ökad marknad, kunnat växa och anställa. Vi vill fortsätta med det och är upprörda över att socialdemokraterna vill ta bort rut.

Vi uppskattar Östersunds kommuns beslut att lägga ut äldreboenden och hemtjänst på entreprenad på ett sätt så även mindre företag får en chans vid upphandlingar och att valfrihet skapats även för matleverans inom hemtjänsten.

Vi är oroade över valfrihetssystemets framtid och för små företags chans att växa. Vi vet att många av våra kunder är lika oroade som vi. De trivs med våra tjänster och ökar också sina inköp hos oss.

Jämtland behöver många fler företag och företag som liksom vi vill växa. Vi gör därför allt för att få nöjda kunder. Vi är också glada över alla våra anställda som arbetar och vill utvecklas i våra företag.

Det är både ungdomar, invandrare och pensionärer som jobbar hos oss och flera av dem har aldrig tidigare haft ett arbete och egen lön. Om våra företag tvingas lägga ner så förlorar de jobben och har svårt att komma igen på arbetsmarknaden. Våra företag kan vara ett viktigt första steg till arbete för många och vi är glada och stolta över att anställa dem och ge dem bra referenser för framtiden.

Vår fråga till er (S)-riksdagskandidater är hur ni tänker göra för att utveckla nya företag i länet om rut och LOV tas bort? Vi kommer att tvingas krympa eller avveckla våra företag helt. Är det så ni vill ha det?

Mr Husman har trots lågkonjunktur kunnat rekrytera personal tack vare LOV-uppdrag, säger Lasse Eriksson som ser stor utvecklingspotential för företaget.

Janne Olsson, Pressateljén har anställt invandrare som aldrig tidigare haft arbete.

Janne Hägglöf, Matgubben har kunnat anställa tio ungdomar.

Ulf Paulsson, anCula AB har anställt tre nya personer trots lågkonjunktur.

Carina och Mats Städ och Bygg AB i Ängersjö har både pensionärer och barnfamiljer som rut-kunder. Inga högavlönade.

Varför är rut mindre värt än rot? Jag har många kunder och jobbsökande och vill utveckla mitt företag med rut-tjänster men vågar inte innan valet säger Ruth Berglund, Strukturrutan.

I Företagarnas pinfärska rapport Två år med rut och rot kan vi läsa att 176 företag i Jämtlands län arbetar med rut-jobb. Hur tänker socialdemokraterna i länet ersätta dessa?

Ruth Berglund, Strukturrutan,

Lars Eriksson, Mr Husman,

Janne Hägglöf, Matgubben/Jämttransport,

Janne Olsson, Press ateljén,

Ulf Paulsson, anCula AB,

Carina Sübäck, Carinas och Mats Städ o Bygg AB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel