Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför vän med Bangkok?

Det som ofta händer när folk suttit för länge vid makten, oavsett om den är politisk eller inom ett företag, är att man börjar ägna sig åt saker som inte hör till kärnverksamheten samt att man blir oförsiktig med pengar.

Östersund har nu skrivit ett vänortsavtal med Bangkok av alla städer. Vad är tanken att utbytet ska vara där? Och vad har man fått ut av tidigare vänortsavtal? Vilken konkret nytta har vi skattebetalare fått? Risken är stor att man lägger pengar på en diffus förhoppning som inte direkt utmynnar i något.

 När jag sitter i en styrelse så är det första jag gör att se över verksamheten och alla avtal. Det är lätt att gamla synder bara följer med "för att vi alltid haft dem". Genom att bara förnya och inte se vilket värde man faktiskt får ut så hamnar man i en slöserifälla. Avtal kräver aktiv uppföljning årligen, inte minst för att man ska kunna pressa kostnaden. Kolla själv hur företag nästan bryter ryggen av sig själva för att värva nya kunder med rabatter men fullständigt ignorerar de gamla kunderna som de förutsätter finns kvar.

Jag tycker Östersunds kommun ska gå igenom alla gamla avtal och verkligen utvärdera vad man får tillbaka. Är det inte kärnverksamhet eller ger verkligt utbyta, ja då ska de sägas upp. Det är mina skattepengar som försvinner till ingen nytta!

Per Edström, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel