Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför välja den dyrare?

Nyhetsrösten i radion sa: ”Från och med första juli utsätts svensk Bilprovning för konkurrens. Räkna med att det blir dyrare att besikta fordon framöver.”

Fram till dess gick jag i tron att konkurrens betydde kamp om kunder och låga priser. Det motsatta kallas kartell. Är det alltså en kartell som bildats

bland dem som nu tillsammans med statliga Svensk Bilprovning skall kämpa om att få besikta familjens bil och motorcyklar och/eller övrigt förekommande fordon?

Vilken anledning kan jag finna till att låta någon som är dyrare än Svensk Bilprovning att besikta min bil? Vanligen letar vi väl efter det lägre priset så länge vi anser oss få samma kvalitet. Förklaringen kan ju vara att en konkurrent erbjuder mer för pengarna än Svensk Bilprovning och att vi kan välja bland fina erbjudanden.

Håkan Líndén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel