Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför tar ni vaserna?

Genom åren har vi kunnat läsa en del insändare om kyrkans egenmäktiga förfarande. Ofta har skribenterna krävt ett svar, men ni är så stolta och självgoda så någon kommentar från er har inte synts till.

Att ta från andras gravar är att skända. Varför fick vi inte ha våra privata vaser i fred? Var det ett beslut från kyrkofullmäktige? Vi fick aldrig någon upplysning, aldrig någon chans att själva ta hand om sakerna.

Att ni kan sjunka så lågt att ni tar andras prylar. Vad hände med dem? Slängde ni dem? Knappast. Aluminium är en ganska dyr metall så det blev nog klirr i kyrkkassan (svenska kyrkan är ju redan bara god för några miljarder).

Jag har funderat på att skaffa en blomurna i samma material som gravstenen. Men frågan är om jag törs det, eller försvinner den också?

Nyss har det varit kyrkoval och då uppmanades vi alla att ta vårt ansvar. Jag tänker inte ge mig utan få en förklaring och ett förlåt.

Det kan ni väl kosta på er.

"Handla som kristna"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel