Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför sprit på fest?

En enig socialnämnd har även i år beviljat gymnasieskolan tillstånd att servera alkohol (två glas vin) i samband bal och mösspåtagning. Inte så mycket kan man tänka men varför måste man fira just med alkohol?

Det verkar som snart allting firas med just alkohol. Det är mösspåtagning, motortävlingar, SM-guld i lagsporter med mera.

Varje måndag står det om bråk, fyllekörning, misshandel, och så vidare, där polisen fått ingripa. Tragedier för alla inblandade. Även dom anhöriga drabbas även om dom inte har druckit,

I veckan kunde man läsa att reklamen för alkohol – vin – förra året uppgick till över en miljard svenska kronor!

Jag tycker att vi som haft turen att födas utan dom gener som ger upphov till alkoholmissbruk skulle tona ned spritens användning i samband med att vi firar något. En födelsedag till exempel.

(Då jag aldrig själv provat att smaka sprit vet jag ju inte hur det är med mina gener). Jag kanske hade varit medlem AA (Anonyma alkoholister) vid det här laget?

Sven Berg, Kvitsle, Mattmar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel