Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ska vi behöva betala fastighetsskatt?

Inte tycker jag det är särskilt ”häftigt” att betala skatt. Men jag är helt medveten om att det måste göras. Fast ibland blir man tveksam. Fastighetsskatt? Varför skatta för att bo?

Jag har redan betalat skatt på slantarna som jag byggt kåken för, eller? Jag kan tvingas sälja huset med förlust. Är det i så fall rimligt att ha betalat skatt på förluster? Hipp och hopp, så avskaffades den konstiga skatten av den sittande regeringen, Hurra!

Men säg den lycka som varar. Vid reviderad fastighetsdeklaration 2009 blev jag varse att tidigare fastighetsskatt på cirka 2 700 kronor skulle förvandlas till en avgift på 6 000 kronor. Mer än så kunde det aldrig bli, läste jag.

Så kom beskedet om slutlig skatt 2009. Då hade ”avgiften” ökat till 9 727 kronor. Min fastighetsskatt har följaktligen blivit cirka 6 975 kronor högre, men den skulle vara avskaffad. Det ni!

Alla har vi fått höra att det som lovats ska hållas. Så även våra makthavare, för i dagens avisa lovar man bland annat att inte återinföra fastighetsskatten, om det gives fortsatt förtroende.

Våra så kallade samhällets stöttepelare har förvisso lagt tyngdpunkten av sin utbildning på retorik. Det ska låta.

Den som känner sig bedragen får tänka likt den narrade gamle romaren: lagom åt mig.

Knut Oscar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel