Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför sälja Vattenfall?

Svenska staten äger Vattenfall. Nu vill Centern att statens ägande ska säljas ut.

Mycket kraftig kritik har riktats mot högeralliansens miljö- och klimatpolitik, vilket är helt rätt.

En utförsäljning handlar inte om vad som är bra för miljön, klimatet och energin. Vattenfall genererar stor vinst varje år till staten. En utförsäljning stoppar upp detta. Är detta verkligen en utveckling som är bäst? Miljön, energin och små- och medelstora företag samt svenska folket blir vinnare om vi inte säljer ut Vattenfall. Varför vill då Centern sälja Vattenfall?

Det handlar enbart om ideologi, där Centern tillhör den ideologi som vill sälja ut all offentligt ägd egendom, och överlämna det till marknaden. Försäljningen styrs bara av ideologiska skäl och innehåller inget framåtblickande tänkande om miljön, klimatet och energin.

Vattenfall rätt hanterat av en ansvarsfull ägare, skulle kunna vara ledande i den gröna omställningen, inte bara i Sverige utan också i hela Europa. Högeralliansen och Centerpartiet har visat att man inte är mogen den uppgiften.

Lars-Olof Hägred, Socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel