Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför så många annonser?

Prenumererar på Länstidningen som jag gjort i många år, trots att priserna stiger år för år. Innehållet har under tidigare år varit varierande och innehållsrikt, med bevakning över hela länet av duktiga reportrar. Man har väntat på tidningen för att se vad som hänt i ens omgivning.

Men med åren och prisökningen av tidningen, har innehållet bleknat. Det skrivs oftast om Östersund med närmaste omgivning, om idrottsutövning av mindre känd karaktär, medan den övriga delen av länet inte ser ut att ingå i LT: s redaktion längre. I tisdags såg tidningen ut som ett annonsblad. Tror inte jag överdriver om jag påstår att nästan hälften av innehållet är annonser. Något som är mycket märkligt för en tidning som man betalar för.

Har det skett en så stor ekonomisk förändring till det sämre att det är annonserna som skall ligga till grund för en långsiktig hållbarhet.

De lokala redaktionerna dras in och någon lokal reporter täcker inte upp ute i kommunerna.

Att prenumerera på en tidning som blivit ett annonsblad känns mycket märkligt.

Barbro Ericson

Chefredaktören svarar direkt: Länstidningens ekonomi har två ben, annonsintäkter och intäkter från prenumeranter. Relationen mellan redaktionellt material och reklam i papperstidningen varierar lite från dag till dag och från månad till månad. I genomsnitt för en månad är fördelningen 20 procent annonser och 80 procent redaktionellt material. Vi mäter detta noggrant varje dag.

Innehållet i tidningen är också en pågående diskussion varje dag, både på redaktionens interna möten och i våra dagliga läsarkontakter. För oss handlar det hela tiden om att prioritera, värdera och sortera. Ställa oss frågor som: Är detta en relevant nyhet? Har vi skrivit om det förut? Kan vi följa upp det? Hur kan vi presentera den? I vilka kanaler? Hela tiden utifrån vad som är aktuellt i länet, oavsett geografi, tips som vi får från läsare och material som våra reportrar hämtar hem från kommuner, landsting och domstol.

Kontakta oss gärna så kan vi berätta mer om hur vi jobbar med vårt dagliga nyhetsarbete. Vi kan säkert lära oss mycket av varandra.

Med vänlig hälsning

Viktoria Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Länstidningen Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel