Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför så få unga politiker?

Jag har fått spendera två dagar hos politikern Christer Siwertsson på landstinget och tycker det är jättekul! Men av alla som fick frågan om att praoa hos en politiker var det bara två stycken av 22 stycken som var intresserade.

Hur kommer det sig? Färre och färre blir intresserade av politik och det kommer sluta med att vi ungdomar drabbas. Om man jämför niondeklassarna som gick ut på vår skola för två år sen och niorna som ska gå ut nu, är det en jättestor skillnad. Förra året var det mer än en tredjedel som var intresserade av politik medan det nu alltså bara är två av 22. Det måste ändras! För det finns inga maskiner och robotar som styr demokratin i vårt land. Människorna som styr demokratin kommer förr eller senare att försvinna. Demokratin kan inte styra sig själv och den kan inte styras av bara tio personer. Vem drabbas då? Jo, vi ungdomar och vår framtid. Alla i världen har inte en bra demokrati som oss i Sverige och det är synd. Så man måste hjälpa till och bidra till att det blir och fortsätter att vara bra. För demokratin är som en kropp och folket är ryggraden så om det inte finns någon som hjälper till att hålla upp kroppen kommer den falla ihop.

Så vi som ska söka till gymnasiet, gå ut gymnasiet eller börja jobba kan tänka på det. Att vi kan bli politiker vi också eller bara hjälpa till och bidra till en bra framtid.

För vem ska ta över de nuvarande politikernas plats när de försvinner och det är nästa generations tur?

Melody Heidari

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel