Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ha företag som ingen vill ha?

Annons

Svar till Reidar Lunde (V), Östersund ”Synen på lärarna” 19 augusti.

När har jag sagt att det är lärarna i kommunala skolor som är problemet? Reidar tolkar själv här men förstår fortfarande inte vad det gäller. Du kan pumpa in hur mycket pengar som helst i en misskött verksamhet utan att den blir ett dugg bättre. Kan man inte använda pengarna och resurserna effektivt och skapa något som ”kunderna” vill ha så är det konkurs och nedläggning som gäller. Detta sker dagligen i näringslivet och kallas konkurrens (ordet finns dock inte i vänsterfolkets vokabulär). Varför ska vi ha företag/verksamheter som ingen vill ha? Det är slöseri och osunt!

Om skolorna står halvfulla så finns det två alternativ:

Anpassa verksamheten efter underlaget.

Förändra och locka tillbaka eleverna.

Jag tror att lärarna är frustrerade och att många egna initiativ drunknar i en politiserad och trög organisation. Så blir det i stora, gamla och ”trötta” organisationer. Det kan dra initiativförmågan ur vem som helst. Vilka förbättringsförslag har du Reidar lagt och fått igenom den senaste tiden? Jag tror inte att politiker utan ”fotfolket” vet bäst hur en skola ska utvecklas för att eleverna ska välja dem. Släpp fram kraften i individen, lyssna på ”kunden” och kolla hur andra gör. Det är receptet på framgång! Med vänsterblocket kommer vi bara stå och stampa.

Per Edström (C), Östersund