Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför går det...

Annons
... så dåligt för Nälden i hockeyettan?
Lagets forild -tillika bloggmedarbetare här, Johan Jönsson, har följande funderingar:

Nu får det vara nog!
Efter att ha startat serien fint med segrar mot Hudiksvall, Kovland och Ånge är vi nu nere i en resultatmässigt djup formsvacka.
Vi ligger planterade sist i tabellen efter det att Ånge har hittat någon sorts överväxel och spöat både ÖHC hemma och Hudiksvall borta.
Samtidigt har hockeygudarna visat prov på oöverträffad galghumor när de har låtit oss hämta upp ett tremålsunderläge i sista perioden mot både ÖHC och Ånge, bara för att förlora på övertid eller med ett par minuter kvar att spela. Dock har skojarna som går under epitetet "serieansvariga" överträffat sig själva i år och framöver väntar fem (!) raka hemmamatcher, en utmärkt chans att få lite kontakt i tabellen igen.
Hur ska vi då göra för att börja vinna igen? Nya bågar i uppspelen? Nya tekningsvarianter? Ljummet vatten i vattenflaskorna? Svart tejp istället för vit tejp? Kanske har vår materialare Stefan Johansson redan fixat biffen när han snickrade ihop en pall åt coach Pär Karlsson så att han skulle nå upp och rita i anfallszon på taktiktavlan?
Nej, vi måste helt enkelt vara hetare än lagen vi möter. Inte en match den här säsongen har vi varit utspelade (undantaget seriepremiären borta mot KB 65, men där var skotten helt jämna trots 0-8 förlust). Däremot har vi radat upp knappa förluster. Något måste det bero på. Vi har haft nästan komiskt svårt att ta ledningen i matcherna. I de två matcher (av 13) som vi har tagit ledningen har vi vunnit. Därför förväntar jag mig att vi till hemmamatchen mot Kovland på fredag vässar till avsluten i den inledande delen av matchen och dunkar dit ett par puckar när lägena uppstår. Det är fan dags att ta en trepoängare nu.

Till sist vill jag bara gratulera Brunflo-pöjken Kalle Johansson till platsen i landslaget, oerhört stort. Nästan lika stort som att en annan Brunflo-kille, Igor Larionov, blev invald i Hall of Fame.
Det säger en del om Brunflo IK som klubb när det som behövdes för Igor för att äntligen bli invald var att göra ett par matcher i Brunflo-tröjan. Respekt.

Mer läsning

Annons