Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför dyrare LT?

Nu praktiserar även LT den av många tidigare använda metoden att smyghöja sina priser utan egentlig motivering.

härom dagen kom erbjudandet om "nya upplevelser i LT:s värld" i brevlådan. Med erbjudande om e-tidning, digitala nyheter och personliga erbjudanden vill man locka till fortsatt prenumeration med "mycket mer än papperstidning" till "paketpriset" 249 kr/månad.

Jag vill inte ha "paket", jag vill läsa tidningen! En digitaliserad version på datorn är inte intressant, och de flesta "personliga erbjudanden" rör bara östersundsborna, inget som gynnar oss i glesbygden.

Många dagar är tidningen tunn som ett dasspapper. Att motivera en höjning av prenumerationspriset med erbjudanden om onödiga tilläggstjänster lockar enbart till tacka nej till fortsatt prenumeration!

758402

LT svarar direkt: När vi inom MittMedia nu väljer att förändra våra prenumerationserbjudanden, till att omfatta även våra digitala kanaler, gör vi det för att möta våra kunders förändrade medievanor. Våra läsare förväntar sig en bevakning som pågår i stort sett dygnets alla timmar och i alla de kanaler som finns tillgängliga. Genom att erbjuda nyheter och läsvärt innehåll löpande i flera kanaler kan vi erbjuda en modern mediebevakning som passar de flesta.

Vi tycker det är viktigt att alla läsare, även de som haft tidningen under många år, lär känna vårt läsvärda innehåll i de digitala kanalerna. Vi tar inte bort något som våra kunder är vana vid att få, men de får tillgång till mer lokal journalistik i flera kanaler. Enligt färska siffror i MittMedia land i åldersgruppen 60-70 år har 22 procent en läsplatta, 84 procent har dator och 46 procent har en smart mobil.

I takt med att samhället digitaliseras allt mer är det också en demokratisk fråga att involvera de äldre, annars riskeras ett utanförskap. Vi erbjuder därför stöd till alla kunder som vill lära sig mer om hur de digitala kanalerna fungerar och som tycker de är svåra att hantera. Vår erfarenhet är också att många äldre använder och ser en stor nytta med t.ex. vår e-tidning där man enkelt kan både förstora och spara tidningar.  

Den höjning som nämnts handlar om mellan 7-10 kr i veckan. Vi hoppas att våra läsare ska finna ett utrymme för detta och tillgodogöra sig allt det läsvärda innehåll som kommer att erbjudas framåt, både i papperstidningen och våra digitala kanaler.

Petra Bjernulf, privatmarknadschef MittMedia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel