Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför dyrare i Bräcke?

Finns det någon som tror att topplacering på kommunalskatteligan främjar inflyttning till Bräcke? Kommunalrådet Draxten försvarar höjningen bl.a med att det är regeringens fel. Så vitt jag förstår tyngs alla kommuner i vårt land under oket av en borgerlig regering så varför Bräcke skulle drabbas extra är svårt att först. Bräcke har så länge jag kan minnas styrts av Socialdemokrater. Även Sverige har under samma tid till största delen styrts av samma parti. Detta borde väl då lett till att Ni kunnat samla i ladorna så Ni klarat de svåra åren under borgerlig regering.

Bräcke har flest Folkets Hus per invånare. Kan det vara så att skolans lokaler i vissa Folkets Hus gömmer delar av kostnaderna, vilket fått till följd skolan har onormala lokalkostnader?

Även kostnaden för el ,sopor, och värme var 500 kr dyrare för en normal 3:a än i Östersund. Allt detta kanske förklarar varför bl.a kommunchefen väljer att bo där kostnadsläget är betydligt gynnsammare.

Av länets landsortskommuner ligger Bräcke bäst till såväl geografiskt som kommunikationsmässigt eftersom tillverkande industrier till huvuddelen levererar sina produkter genom Bräcke. Satsa på någon eldsjäl som har till uppgift att få hit industrier, vilket är enda lösningen på befolkningsutvecklingen. Den senaste skattehöjningen underlättar ju inte detta arbete, men med stor sannolikhet får vi en röd regering till hösten och kan då räkna med en kraftfull skattesänkning.

Tyvärr kommer nog inte detta att räcka till för att jag och min fru skall tillbringa vår resterande ålderdom här. Vi kommer säkert sorgligt nog att få sällskap av flera.

Kurt Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel