Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför detta fokus på misstag som lokala sverigedemokrater gjort?

I valrörelsen har en stor kvällstidning och en del annan media dag efter dag ägnat helsidor åt misstag enskilda sverigedemokrater begått under senare år. Med krigsrubriker har man förklarat att en lokal politiker för några år sedan skrev något olämpligt på nätet och att någon ytterligare har uttryckt sig plumpt om invandring. Är denna typ av nyhetsrapportering oberoende saklig upplysning?

När en socialdemokrat i Stockholms län fick lämna partiet för olämpliga sex-sms mot en lokal moderat valde flera tidningar att inte hänga ut politikern med namn och bild och nyheten rapporterades i mindre artiklar och i notisform. Samma sak när en centerpartist uttryckte sig antisemitiskt och då vänsterpartier fått lämna partiet för samarbete med Revolutionära Fronten. Moderater har i valrörelsen fått dra tillbaka sina kandidaturer för nedlåtande kommentarer om invandrare i valstugor och kristdemokrater efter att t.ex. en lokal toppkandidat ertappats för att ha stulit pengar från en äldre kvinna.

Så varför detta fokus på misstag som just lokala sverigedemokrater har gjort? Varför denna genomgång av varje kommentar kandidater från just detta parti har gjort på nätet? Varför denna ensidighet och dessa krigsrubriker? Är det verkligen objektiv nyhetsbevakning, eller kan det vara så att en del media lyfter de negativa nyheterna, då SD utgör ett hot mot de etablerade partierna, då det ifrågasätter en fråga där det i övrigt råder politiskt konsensus, nämligen invandringspolitiken?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel