Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårens hetaste spel — tio höjdpunkter

/

2009 börjar med två av årets hetaste spelsläpp: ”Killzone 2” och ”The Sims 3”. Vad kan man förvänta sig mer av spelvåren?
Vi har listat tio av de största – nu kända – releaserna under första halvåret 2009.

Annons

”The Sims”-serien (både ”The Sims” och ”The Sims 2”) har totalt sålt i över 100 miljoner exemplar med alla expansioner.
Nu skrivs ett nytt, efterlängtat, kapitel i sagan om världens största spelsuccé: legendariske Will Wrights nya vardagssimulator är sömlös och kan vara vårens hetaste spelsläpp alla kategorier. ”Det handlar om frihet” sa producenten Mary Jean Chun när vi träffade henne för några veckor sedan.
Releasedatum: 29 februari 2009.


Sucker Punch gjorde ett av de senaste årens bästa plattformsserier med ”Sly Racoon”-spelen. Nu tar man steget mot en mer vuxen publik med ”Infamous” – ett superhjältespel med öppna miljöer à la ”Grand theft auto”.
Av de trailers som släppts att döma ser arvet från ”Sly Racoon” ut att leva vidare då spelets huvudperson smidigt balanserar på telefonledningar och hoppar mellan husväggar. Att grafiken ser fantastisk ut gör naturligtvis spelet ännu mer intressant.
Releasedatum: Preliminärt andra kvartalet 2009.


Codemasters – som ligger bakom ”Colin McRae”-serien och succéerna ” Colin McRae: Dirt” och ”Race driver: Grid” har tagit över F1-licensen efter Sony (vars sista F1-spel kom för ungefär tre år sedan. Racingentusiaster undrar nu om Codemasters ska bygga spelet på spelmotorn från ”Dirt” och ”Grid” och om det, i så fall, är en bra eller en dålig nyhet. Codemasters påstås jobba hårt med online-funktionen.
Trolig release: Maj 2009.


Glöm uttrycket ”don’t believe the hype”. I fallet ”Killzone 2” så finns det fog för allt skrävel och de högt ställda förväntningar som surrat kring Guerillas ultrarealistiska skjutare.
Vi har redan testat det och kan slå fast att det, utan tvivel, är ett av vårens hetaste och mörkaste actionspel till Ps3. Med grafik som går utanpå det mesta och klockrena kontroller så är det här ett måste för alla Playstation 3-fans.
Release: februari 2009.


I uppföljaren till ”Resident Evil 4” – kanske det bästa skräckspelet någonsin – flyttas handlingen och de blodtörstiga zombiesarna från ett gråmurrigt och dystert Spanien till ett kokande Afrika.
Du spelar återigen som Chris Redfield, men den här gången kan du också välja att spela som hjältinnan Sheva eller tillsammans med en kompis.
Förväntningarna är skyhöga, men av bilder och förhandstester att döma så ser det inte ut som att vi behöver oroa oss för att bli besvikna.
Release: 13 mars.

Wii Sports ResortMad World


Street Fighter IV


Bionic CommandoBattlefield Heroes

Mer läsning

Annons