Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våren har kommit till stora delar av länet......

Är det blommorna, fåglarna eller björnarna som kommer med våren? Den meteorologiska definitionen på vår är att dygnsmedeltemperaturen ska vara över fryspunkten minst sju dygn i sträck. Och enligt det blev det vår i stora delar av länet i onsdags.

29 mars var det vinter ännu, men den 31 mars började våren skönjas i delar av Jämtlands län både söder, norr och öster om Östersunds kommun, åtminstone enligt SMHI:s meteorologer.

Sista mars uppmättes vårtemperaturer i området, vårtemperatur är det enligt SMHI när det varit mellan 0- 10 grader i medeltemperatur de senaste ett till sex dygnen.

En vecka in i april uppmättes vårtemperaturer i hela Jämtlands län, och då hade även våren kommit till Östersund samt i en smal strimma västerut. Enligt SMHI är den meterologiska definitionen av vår när det under sju dygn i sträck varit en dygnsmedeltemperatur mellan 0-10 grader.

Den senaste rapporten, från i onsdags, kan det konstateras att det är vår i stora delar av Jämtlands län, förutom i väster i fjällkedjorna, men där har i alla fall vårtemperaturer uppmätts.

Oavsett vilket väder det nyckfulla aprilvädret fortsätter erbjuda så är det alltid en tröst att det enligt SMHI inte går att ta tillbaka beräkningen om vårens ankomst oavsett om det blir kallare.

Vinter, en dygnsmedeltemperatur under noll grader är det fortfarande i ett mindre område i de allra västligaste länsdelarna.