Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värdshuset ”ute i ingenstans” fortsätter locka turister

För sjuttonde säsongen i rad serverar Härjeåsjöns Wärdshus sina berömda räkmackor till semesterfirare och turister.

– Folk blir förvånade när de hittar ett värdshus mitt ute i ingenstans, säger Lena Löfskog i personalen.

Annons

Arbete och aktivitet är en avdelning i Härjedalens kommun som arbetar utifrån individens egna unika förutsättningar för att skapa sysselsättning och delaktighet i samhällslivet. Under sommarsäsongen driver verksamheten det populära värdshuset i Härjeåsjön.

– Verksamheten är alltså inte till för att tjäna pengar utan för att skapa sysselsättning, förklarar Lena Löfskog som är inne på sin tredje säsong på värdshuset.

Trots regn och rusk är det några bord fulla i restaurangen. Både turister och härjedalingar passar på att åka dit under semestermånaderna för att koppla av med en fika eller smaka någon av favoriterna - räkmackan och sommartallriken.

– När det är styggväder tycker man det borde vara mindre folk, men vi kan inte inbilla oss hur dagen ska bli beroende på vädret längre, säger hon.

Som mest har de haft 48 personer samtidigt i serveringen under lunchen, men oftast kommer besökarna utspridda över hela dagen. Nytt för i år är att de har öppet för café-meny på torsdagskvällar.

– Det är populärt. Men mest folk är det nog när vi anordnar räkaftnar, säger Lena Löfskog.

– Ja, det är bara räkmackorna som gäller, säger Kurt Johansson som är på semester i Härjedalen.