Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värdet på jämtländska småföretag går framåt – störst ökning i hela Sverige

Under 2016 ökade värdet på jämtländska små- och medelstora företag med 14,7 procent. Det är störst ökning av alla regioner i landet, enligt en ny uträkning.

Det visar en värdebarometer som tagits fram av Valuation, som är ett företag som sysslar med företagsvärderingar. Enligt deras uträkningar ökade svenska små- och medelstora företag med i genomsnitt 5,6 procent förra året. Detta motsvarar 655 miljarder kronor.

Allra högst värdetillväxt har skett i Jämtlands län där man ligger långt över rikssnittet. Småföretagen här ökade med 14,7 procent under samma period.

— Resultaten visar att små- och medelstora företag mår bra i Jämtlands län. Ökningen av det samlade värdet under 2016 kan ses som ett mått på länets framtida utvecklingsmöjligheter, säger Tomas Hjelström, chefsanalytiker vid Valuation Företagsvärderingar, i ett pressmeddelande.

Det är sjätte gången som Valuation presenterar sin värdebarometer och man har tittat på årsbokslut från nästan 90 000 företag i Sverige. I Jämtland har man tittat på 1 322 aktiebolag med mellan 1 och 49 anställda. Mellan boksluten i december 2015 och samma tid 2016 hade de jämtländska bolagen gått från 6 994 miljoner kronor till 8 023 miljoner kronor.

— Värdebarometern är en indikator på konjunkturen och ger viktig information om tillståndet för Sveriges småföretag, både regionalt och på riksnivå. Går de mindre företagen bra, går regionen bra. Det är där de flesta nya jobb skapas, säger Tomas Hjelström i pressmeddelandet.

Jämtlands län har enligt dessa uträkningar gått från plats 20 till plats ett. Lägst värdeutveckling i landet har skett i grannlänet Västernorrland, som har backat med 1,6 procent.

-----

Läs mer:

Företaget Eriksgården nomineras till Ullbagge-priset

Bräcke kommun kallar till möte om nedläggningshotade Bussgods

Regeringen får sista ordet om Jane Doe [+]

Hans fjällnära skog blev reservat mot hans vilja – nu stämmer han staten på 72 miljoner kronor [+]

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app