Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vården gör ingen trygg

Annons

Läste att patientsäkerheten är hotad på Brunflo hälsocentral . Jag instämmer och tycker synd om personalen, men det är ändå oacceptabelt att jag som enskild människa själv ska behöva ringa och tjata om tider och att de slarvar bort remisser o dyl och att man skall behöva vänta i timmar på att komma fram .

Kontaktade dem angående min sambo. Först pratade jag med en läkare som ordinerade provtagning. Inget svar kom sedan ringde jag igen och fick en telefontid med en annan läkare som tyckte att värdena varför höga och ordinerade medicin, kom sedan ett svar efter tre veckor från den första läkaren som tyckte att proven var OK. Den andra läkaren var trevlig och tyckte att man skulle göra en vidare utredning med en remiss till fysiologavdelningen Östersunds sjukhus. Ringde dit men ingen remiss fanns där. Kontaktade Brunflo HC och fick till svar att jag skulle avvakta några dagar till för att sekreterarna låg efter med remisserna.

Ringde tillbaka Ösd:s sjukhus, ingen remiss fortfarande. Enligt Brunflo HC var remissen dikterad, men inte skickad, så de skickade den medan jag väntade. Ringde Ösd:s sjukhus dagen efter. Fick även då svaret att remissen inte kommit fram. Ringde Brunflo igen och de fick reda ut vad som hänt. Hade blivit något tekniskt fel så att Ösd:s sjukhus inte fått remissen. Mycket fundersam vad som hänt om jag inte ringt och kollat detta. Tänk alla som är äldre och inte orkar ringa och tjata Man läser nästan varje dag om missade diagnoser och att det tar lång tid innan patienter får mediciner och läkartid. Helt oacceptabelt. Jag tycker att politiker och lanstingsansvariga ska anställa mera folk så att varje medborgare ska kunna känna sig trygg.

Skärpning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel