Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värdelöst (C)-löfte

Öppet brev till Centerpartiet i Östersunds Kommun: Vi trodde att Centerpartiet var för att landsbygden skulle leva. Vi uppfattade att Centerpartiet ansåg att friskolor är ett viktigt inslag i den valfrihet som Centerpartiet vill ska känneteckna skolan. Vi uppfattade att Centerpartiet var för lokala entreprenörer. Vi uppfattade att Centerpartiet var för Skogsriket Sverige och att man ville stimulera ett tidigt intresse för skogen. Vi uppfattade också att Centerpartiet var ett pålitligt parti med rötterna i myllan och som stod vid sitt ord.

Sanningens minut närmar sig! Först får vi löftet av Centerpartiet att Ope skola skall få vara kvar men ordet var inget värt när det kom till kritan. Det lokala bolaget Dille Gård ville tillsammans med föräldrar i bygden öppna en fristående skola med skolskog som åtminstone på papperet är allt som Centerpartiet står för.

Det ska nu bli spännande att se om centerpartisterna i kommunfullmäktige väljer att följa partiets värderingar eller om man sitter i knät på sossarna och håller deras katastrofala skolpolitik om ryggen.

Det är ingen som går på skenmanövern om att man räddade andra skolor utanför staden, deras tur kommer nästa gång sossarna får ett konstigt infall. Man löser inte problemet med 2 400 tomma skolbänkar i staden genom att stänga en full skola utanför stadsgränsen. Det är bara ett drygt halvår kvar till valet och detta handlar inte bara om Ope skola, utan om var Centerpartiet egentligen står.

Ope Skolas Vänner och föräldrar i Ope

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel