Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vardag i coronatider: Trevlig samvaro med sol i vinterlandskapet

Artikel 9 av 13
Corona: Läsarnas berättelser från vardagen
Visa alla artiklar

Vi är nog ett strävsamt par som har uppnått en gemensam ålder av 182 år, och har varit gifta i 63 år och fått uppleva en händelserik levnad med den utveckling som varit och har förskonat oss från större tragedier.

Det corona nu bjuder oss på gör att man ser och planerar för den tid som kommer efter det att corona gått i graven. Vi lider ingen större nöd då vi har barn och barnbarn som förser oss med det som behövs och att vi i övrigt gör våra turer med bilen och låtsas att hälsa på vänner ute i byarna och stannar för och säger hej, fast dom inte ser oss.

I övrigt har vi ett boende med fem rum, kök, hall, badrum och tvättstuga som tillsammans med lite finare mathållning tar upp rätt så stor tid.

Så har vi våra egna vänner här ute som får äta på bron och det är rådjuret Greta och hennes son Hans, som nu börjar att få knölar på huvudet. Om det är pappan med den stora kronan som hälsar på ibland är ju osagt.

Något som gör att vardagen bryts i sin sakta lunk är när tidningen kommer och vi får läsa bland annat följetongen Isvittring som berör vår närhet, samt den tv-tablå som de har på ettan.

Klockan 12.00 den 5 april kom barnen hem för att steka kolbullar ute bland snödrivorna där det då dukades upp till fest.

Ser fram emot då snön försvunnit, så vi kan ta fram vår A-ford som kommer att glida omkring med det anonyma paret, som säkert våra vänner känner igen av denna skrivelse.

Helén och Gösta Persson

Lungre, Kyrkås

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel