Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vardag i coronatider: Sonen fyllde 7 år – fick ställa in kalaset

 
Corona: Läsarnas berättelser från vardagen
Visa alla artiklar

Hej i den coronatid som verkar nu,

Min son fyllde 7 år i slutet av mars och kunde inte ha kalas med sina vänner, han kunde inte ens fira med mormor och morfar, men det gick bra ändå med de tröstande orden att när det gått över så ska vi ha ett stort kalas.

Sen är det alla frågor från den lilla munnen, ibland känns det som att mina svar är vaga men tillräckliga för att han ska förstå att detta är allvarligt och att vi måste vara extra rena.

Efter jobb och skola så byter vi kläder och tvättar oss eller duschar när vi kommit hem.

När vi är på affären så skickar vi iväg frågan till de äldre vi känner för att se om de behöver eller villhöver något.

Även då det känns som att alla skriverier och skämt som kommer om just corona är överväldigande så är det också bra för vi vet att vi kommer ut på andra sidan. Ja skämten är bra, lite pappaskämt nivå, men bra, för om vi inte kan skratta åt eländet så kommer vi gräva ner oss.

Jag jobbar som vikarie på ett äldreboende och där märks det tydligt, vi har ingen smittad, men de saknar sina anhöriga och även om minnet är bra men kort så känner de och förstår för det mesta varför saker blir inställda och varför deras anhöriga inte kommer.

Det är bra att de håller sig undan och det är vi tacksamma för.

Hoppas att vi når toppen snart, för när vi är högst upp så kan vi tillsammans börja klättra ner och kolla vilka skador som finns och rätta till dem.

Det är skönt att se i denna IT-värld, att medmänskligheten och omtänksamheten lever.

Jana och Lukas

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel