Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vardag i coronatider: Reflektion över tid som flytt

Artikel 10 av 13
Corona: Läsarnas berättelser från vardagen
Visa alla artiklar

Tittar på min bokhylla! Där står mina 47 dagböcker och väntar. Har tänkt att nån gång läsa igenom dom och se tillbaka på mitt liv. Det vore kanske ett bra tillfälle att fördriva tiden med nu när jag är hänvisad till att hålla mig hemma. Började 1972 att varje kväll skriva ner dagens tankar och händelser och har sen fortsatt med det.

Kändes lämpligt att läsa ett år per dag. Då har jag att göra i en och en halv månad.

Jobb, giftermål, småbarn, aktiviteter, högtidsdagar med mera. Orken räckte till allt! Det var 70-talet för mig. Livet kändes oändligt. Världen tycktes ganska bekymmerslös. Allt var spännande och roligt. Ser nu med spänning över att minnas 80-talet. Det blir kommande veckas läsning.

Nu har jag det mesta av livet bakom mig. Känns tryggt att i dessa oroliga tider veta att pensionen lär komma som vanligt. Tänker på alla som oroas över att mista sitt jobb. Hur blir det för mina barnbarn när dom växer upp? Jag känner mig tacksam över mitt liv som bestått av mycket glädje men sorgen har också funnits med.

Monica Edholm

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel