Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vardag i coronaider: En dag på Annersia ur en 70+ vardag mars 2020

Artikel 11 av 13
Corona: Läsarnas berättelser från vardagen
Visa alla artiklar

Vaknar tidigt på morgonen då det blir ljust tidigt. Frukost vid 7 och de första nyheterna. Kollar på plattan om något särskilt hänt under natten. Laddar diskmaskin och tvättmaskin. Bäddar och plockar ihop. Besvarar mail. Kollar noga temperatur och vindar. Ser noga ut genom fönstret hur föret är. Varierar mellan glashalt eller slask vilket betyder broddar på eller av.

Följer Sofias jympa 9.40 varje vardag på SVT1. Detta ersätter de två dagar som vi vanligtvis brukar vara på Friskis jym. Efter den uppvärmningen blir det en promenad på 1-2 timmar. Går mest på gångvägen då föret i skogen är svårt att promenera på. Bilarna som sveper förbi är rätt störande, men på förmiddagen är det inte så väldigt tät trafik. Emellanåt kan man möta någon annan som promenerar. Gäller då att hålla avstånd och kanske bara heja. Blir ofta en dusch efter promenaden. Vid vackert väder kan det i stället bli en sparktur på sjön.

Lunch hemma och den blir oftast enkel, en soppa eller omelett. Saknar luncherna på stan eller Källan då man ofta träffade någon bekant. Hämtar emellanåt lunch på källan och äter den alltså hemma. Kollar mail och svarar vid behov. Plockar ur disk- och tvättmaskin. Klockan två är den dagliga informationen från Folkhälsoinstitutet och efter detta blir det eftermiddagsfika, ute om vädret tillåter. Olika sysslor kan det bli på sena eftermiddagen som telefonsamtal, datorarbete, klädvård, bok/tidskriftsläsning od. Matleverans sköter en svärson om, en gång i veckan. Då kan vi få en pratstund ute på gården med stort avstånd mellan oss.

Förberedelse av middag, som äts vid 18-tiden. Därefter börjar en kväll med tv och då innehåller de flesta program något om corona, så humöret och orken blir inte på topp direkt. Ibland kan detta avbrytas av ett telefonsamtal. Kortspel förekommer också ganska ofta.

Efter att vid 22-tiden skrivit i dagboken om ”allt” som hänt, blir det bokläsning till ca 23.

Inger Hamrin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel