Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårda vårt vatten

Annons

I media har på senare tid framkommit att underhållet av dricksvattenledningarna är eftersatt på många platser runt om i landet, allt enligt Livsmedelsverket. Det är uppenbart att många politiker på kommunal nivå prioriterar låga taxor före att byta ut och förnya ledningarna. Det senare kostar som bekant stora summor.

Å andra sidan är vårt dricksvatten det kanske viktigaste livsmedlet, något vi behöver dagligen och också i stora mängder. Rent och bra vatten är hälsan själv. Eftersatt underhåll kan bli rena hälsobomben i negativ bemärkelse. Redan i dag är det många kommuner som måste koka sitt vatten. Det är inte särskilt länge sedan vi i Östersund med omnejd fick koka vattnet under en lång period utifrån Cryptosporidium. Orsaken varför detta hände är fortfarande höljt i dunkel.

På goda grunder kan man antaga att va-systemen är mycket gamla i de flesta orter över vårt avlånga land och detta säger sig självt att vattenkvalitén då inte alltid är den bästa. Vän av ordning kan fråga sig hur situationen ser ut i Östersunds kommun. Hur gamla är exempelvis VA-ledningarna i centrala Östersund och Hornsberg på Frösön. Ser fram mot en redovisning från ansvariga i kommunen.

Rolf G. Swedbergh, Frösön

Rolf G. Swedbergh, Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel