Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårda för pengarna

Alla tre val i september är viktiga, men jag vill ändå framhålla landstingsvalet, den blå valsedeln som viktigast.

Landstinget berör oss från mödravårdscentralen till vård i livets slutskede. Oftast mycket omsorg när det nya barnet kommer, sen lite mindre om man får vara frisk och stark och slutligen en hel del vård och omsorg den sista tiden i livet ofta men inte nog ofta genom Storsjögläntans excellenta medarbetare. Allt handhas inom Landstingets hank och stör. 55 länsbor (plus 55 ersättare) väljs att besluta om vår välfärd kommande fyra år. Viktiga personer som måste tänka stort och inte bara på sin egen by, utan måste sätta på sig regionhatten och tänka på länets bästa. Hälso- och sjukvården måste komma först, före allt annat.

Vissa partier tycker inte så, utan ser mer till regional utveckling, kultur och kollektivtrafik som sina viktigaste uppgifter.

Det tycker inte jag. Sjukvård, sjukvård, sjukvård säger jag, sen kommer allt det andra. Jag kan tänka mig ca 95 procent till sjukvård och 5 procent till allt det övriga. Det blir mycket pengar ändå för vi har nästan 4 000 miljoner kronor att röra oss med på ett år.

Jag kandiderar att bli revisor kommande fyra år och behöver personkryss. Mats El Kott blir en bra ordförande i vår nya länsregering, Regionstyrelsen. Han är vår listetta och jag självvald jumbo.

Finn Cromberger (FP)

Landstingskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel