Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vård ingen handelsvara

När de privata vårdföretagarna inte tycker sig kunna starta en privat hälsocentral i Östersund för att de får för dålig ersättning, verkar Centerpartiets Marianne Larm-Svensson vara beredd på att ompröva ersättningen och ta mer av skattepengarna för att ge till de privata.

Annons

Egentligen är det inte förvånande, eftersom Centern numer satsar mer på privatkapitalet än på rättvis fördelning av våra skattemedel.

Kanske är det rent av så att hon och Centerpartiet tillsammans med resten av Alliansen vill göra om fördelningen, som i dag är gjord så att hälsocentraler i glesbygd får lite högre ersättning.

En ersättning som vi vill ge för att vi vet att det är kostsammare att bedriva en bra sjukvård i glesbygd, men viktigt eftersom alla oavsett var i länet man bor skall kunna känna trygghet.  

Att ta från glesbygd till centralorter vore i deras politik inte allt för märkligt, eftersom man gör så på central nivå – man tar i statsbidragens utjämningssystem från glesbygd och ger till de tunga rika regionerna av vårt land.

Enbart vårt landsting har genom den regeringspolitiken tappat nära 60 miljoner på bara några få år.

En trygg och rättvis sjukvård måste gå före företagens vinstintresse. Sjukvård är ingen handelsvara.

Lena Bäckelin (S), landstingspolitiker och riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel