Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vård efter behov - inte efter plånbok

Vi ska ha en vård i världsklass för alla oavsett tjocklek på plånboken.

Det finns ingen genväg dit – det krävs välutbildad vårdpersonal, en väl fungerande infrastruktur av sjukhus och vårdcentraler och inte minst framgångsrik medicinsk forskning. Vi vill förstärka kommunernas och landstingens resurser med 12 miljarder kronor de kommande två åren. Det stärker välfärdens kvalitet. Lika höga kvalitetskrav ska ställas på alla offentligt finansierade vårdenheter och all omsorg. Vi vill införa en nationell kvalitetscertifiering.

Vården och omsorgen ska vara lätt att få kontakt med och tillgänglig när man behöver den. Målet är en sjukvård med bättre service och utan långa väntetider och köer. Vi vill prioritera vården och omsorgen om de svårast sjuka och äldre. Den grundläggande förutsättningen för att de allra svagaste och sköraste patientgrupperna i samhället ska få tillgång till vård är att vården ges på lika villkor, efter behov och finasieras gemensamt.

Anhöriga och närstående ska känna sig trygga med att deras svårt sjuka äldre får den vård de behöver.

Vi vill satsa på kompetensutveckling för personalen. Det krävs en politisk ledarskap som prioriterar vården av de mest sjuka äldre som en viktig utvecklings- och investeringsområde för framtiden. Steg för steg har regeringen genom medvetna politiska beslut öppnat för en sjukvård där privata pengar går före behov. Medborgarnas valfrihet att välja vårdgivare går före vårdföretagens möjlighet att välja bort patienter. Därför säger vi nej till regeringens tvångslag som införts från 2010 som ger företagen rätt att etablera sig där det är mest lönsamt inte där behoven är störst.

Rikard Lindén (S), fullmäktigekandidat Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel