Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårbruket är räddat på Himlavalvets förskola

Vilket häftigt traktorgarage dom plötsligen har, barnen på Himlavalvets förskola i Hammarstrand. Men det började trist.

Förra veckan understod sig någon mindre förståndig person att stjäla en av Himlavalvets två mycket välanvända plasttraktorer.

Eftersom barnen befinner sig mitt i värsta vårbruket kan ju vem som helst begripa vilken katastrof det blev. Personalen slog till hela larmsystemet, annonserade på Ragunda kommuns hemsida, satte upp anslag på byn och startade en mun- mot munkedja med en efterlysning av det så viktiga bruks‑ fordonet.

Ingen kunde undgå efterlysningen, och bland dem som reagerade fanns den lokala ledningen för Moderna Försäkringar.

– Vid fikat var det ett väldigt surr om den stulna traktorn och vi bestämde oss för att företaget skaffar en ny till Himlavalvet, säger Modernas platschef i Hammarstrand, Örjan Backlund.

Sagt och gjort; Traktorn beställdes och kom på plats på tisdagen.

Men under helgen har tydligen förra veckans traktortjuv kommit till insikt om att det kanske inte är så himla kul att leka med en stulen leksak.

Därför tog personen med sig plasttraktorn och lade den skamset i diket utanför förskolan.

Så i stället för att under slutet av förra veckan ha fått klara sig med en traktor har Himlavalvet med ens tre traktorer.

I år går vårbruket på skolgården som en dans!