Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våra barn får betala

Annons

Människor i de sista dagarna kommer bara att tänka på sig själva och på pengar.

Människor med kristna värderingar känner säkert igen texten.

Staten lånar 44,7 miljarder och väljer att skuldsätta hela svenska folket.

Våra barn och barnbarn får betala för att de välbärgade och de som har arbete ska få några hundralappar mer i plånboken och pengarna tas från barn, gamla, sjuka och arbetslösa

Partierna lånade tidigare pengar från pensionssystemet, som lovades att återbetalas. Sedan får pensionärer betala mer i skatt än löntagare.

Vi är 2,5 miljoner pensionärer, men de som är med i pensionärsorganisationer har fått nog.

Till exempel att det minskas på pengar till de som jobbar mest ideellt med våra barn och ungdomar som är Sveriges framtid.

Att anslagen till idrotten i höstbudgeten inte höjs utan ligger kvar på 2010 års nivå – 1,7 miljarder – vilket innebär att idrottsstödet urholkas med cirka 160 miljoner.

De som drabbas blir i första hand barn och ungdomar i familjer med små ekonomiska marginaler. Inkomstskillnaderna mellan barnfamiljer har ökat.

Mellan 100 000 och 200 000 barn har märkbart sämre ekonomi än andra barn och runt 25 000 saknar enkla behov som näringsrik mat, internet och fritidsprylar. Det som händer är tecken på tidig psykisk ohälsa klar signal om problem också senare i livet.

Staten måste fördela statens/våra pengar till sådant som är viktigt, barn, unga, skolan, föreningar, vården, kultur och de äldre.

Anna Lindström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel