Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår kyrka ska ge trygghet

Barn, framförallt ungdomar är mer uppkopplade mot sociala medier i dag än någonsin och utsatta för ett större social tryck. Att må dåligt och känna sig utanför tillhör många gånger den unges vardag. En plats att tillhöra utan orimliga krav, där man bekräftas och är sedd för den man är, kan vara svårfunnen.

Vi vill vara en kyrka och en församling som möter upp och skapar utrymme för mer av samvaro, lugn och trygghet. Social gemenskap i vardagens puls, stöd i sorg och glädje och en miljö för trygga möten. Vi vill vara en närvarande kyrka även i sociala medier och sprida nätkärlek. Gudstjänstlivet är en viktig del i Svenska kyrkans uppdrag.

En ny tid ställer nya krav på gudstjänst i olika former. Vi som kyrka vill bli efterfrågade och tagna i anspråk. Föreningar, företag, intressegrupper, alla är de en del av församlingen. Varför inte testa nya grepp innehållande företagsgudstjänster, föreningsgudtjänster i samband med exempelvis Julkrubba och Lucia.

Samhället utvecklas och det ska vi också göra!

Om du röstar på valdagen så lovar vi att driva utvecklingen mot en mer folklig kyrka och församling, där det finns en given plats för både gamla och unga. En levande modern samhällsaktör där individen alltid står i centrum.

Hans-Olof "Hansa" Andersson, för kyrkan i södra Jämtland,

Niklas Åhlund, för kyrkan i södra Jämtland,

Victor Svärd, Ung Ledare i södra Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel