Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var körkortlös i 13 år – begärde 500 000 i skadestånd

Sjuksköterskan Inger Sandström, 64, som i dag i huvudsak är bosatt i Hällesjö, sydost om Kälarne, berättar hur hon i tiden före mötet med polisen i Kälarne hade haft en tung period då bland annat hennes far vårdades för cancer i Umeå och där hon vistades långa tider.

Att byta ett körkort som man praktiskt taget aldrig behöver visa kändes för henne vid tillfället inte särskilt prioriterat, med nu känt resultat.

Efter ett halvdussin år utan körkort inledde hon ett första försök att ta ett nytt körkort.

Efter en tid gav hon upp och lät saken bero fram till för två år sedan.

Då skrev hon åter in sig på körskola och hennes make Bengt ansökte om tillstånd att vara körövningslärare.

När maken Bengt kom med sin ansökan och berättade vem han skulle handleda kunde expediten bara konstatera att Inger hade sitt körkort och att hon aldrig förlorat det.

En bild, lite papper och efter tre dagar var Inger åter körkortsinnehavare.

I rättmätigt vredesmod över sin iråkade situation skrev Inger sitt brev till JK med ett förslag på en statlig gottgörelse på 500 000 kronor.

– Jag kände att jag måste hugga till för att ge staten lite att pruta på.

Hennes krav lindrades sedermera till 50 000 kronor, ett krav som JK med hänvisning till en lång rad lagparagrafer nu justerat ytterligare.

Till noll.