Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var det ett terrordåd?

Vi vet inte än om sprängningen i Stockholm var ett terrordåd och än så länge finns inga bevis för att det var det. För att vara ett terrordåd krävs att det var en organisation som stod bakom planerandet av dådet, som bestämt tillvägagångssättet, plats, tid och avsikt. Här var det en enskilt, sjuk, missnöjd, förtvivlad människans agerande som orsakade lidandet för allmänheten som fanns på plats. Det är tragiskt men kan dock inte betecknas som ett terrordåd.

Massmediernas hysteri kring händelsen spelar högerkrafterna i händerna. Polisen motsäger bilden. De finns i högre utsträckning på Stockholms gator för att lugna människorna och för att svara på frågor. SÄPO höjer inte den så kallade hotbilden mot Sverige. Allt enligt deras egna utsagor.

En misslyckad integrationspolitik och Sveriges deltagande i USA:s krigsföring världen över utlöste denna sjuka människans förtvivlade agerande. Att utnyttja detta för att sätta skräck i en hel befolkning borde vara ovärdig en fristående nyhetsförmedling.

Kick Leijnse (V), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel