Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var är vår Pavarotti?

Annons

Yran visar, att uppträdanden förknippade med storstäder går att ordna i glesbygd. Länets musikliv är dock mera än så. Varför inte lokala och nordiska inslag, som lockar besökare även utanför Östersund, året om? Församlingarna kan förstås bidra med BBC:s Songs of Praise i egen tappning, och universitetet forska om Mozarteffekten.

Var finns vår Luciano Pavarotti, Katherine Jenkins och André Rieu? Högvis med inspiration till bejublade framträdanden, så väl som breddmusik, finns på nätet.

På gymnasiet hade vi skoj i färöiska ringdanser, under skotsk ledning. Vilket ymnighetshorn att ösa pärlor ur.

Människan mår gott av vidgade, kulturella vyer, efter slalomsvängen och presidenttalet. ÖFK har insett värdet av idrottens satsning på andlig odling. Vad önskar Du Dig? utställningar med odödlig konst, avstressande, klassisk musik i väntsalar, direktöverförda Promenadkonserter från Londons Royal Albert Hall till samlingslokaler, eller avknoppningar av kommunala musikskolan i byarna? Säg Din mening, så att det ger genljud och säkrar musikalisk mångfald att lägga till vår naturs helande skönhet!

Lennart Sundstad, Lit