Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var är oppositionen?

Annons

Till sist visade sig två kommunalråd från Östersund för media i anledning av vattenskandalen i kommunen, socialdemokraten AnnSofie Andersson och centerpartisten Carina Zetterström. På fråga från journalisten om varför de hållit sig undan, svarar AnnSofie att hon inte har något att tillföra och Carina svarar samma sak samt att hon inte vill vinna billiga politiska poäng. Då måste man fråga sig vad vi har ett oppositionsråd till?

I ett läge när Östersund drabbats av det värsta tänkbara, nämligen förorenat vatten i kommunens vattendistributionsnät och i hushållens vattenkranar och som orsakat minst 10000 sjukdomsfall, så säger de båda kommunalråden att de inget har att tillföra och detta trots att de är ytterst ansvariga för vattenkvalitén i kommunens vattenledningssystem genom sina politiska beslut och prioriteringar. Dessutom är det konsekvenser långt utöver antalet insjuknade. En sådan konsekvens är vårt varumärke ”Miljöstaden”, som kostat skattebetalarna miljoner kronor att bygga upp, men som nu förstörts för lång tid framåt, då vattenföroreningarna också sammanföll med ett stort antal utländska journalisters närvaro i samband med World Cup i skidskytte.

Vart tog oppositionen vägen och vad har vi den till?

S Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel