Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var är idealen Kick?

Kick Leijnse (V) har, som många andra, misstolkat utvecklingsteorin.

Det är inte den starkaste som vinner, utan den som bäst kan anpassa sig till de nya omständigheterna. Har man ingen att jämföra sig med så finns det ingen anledning att ändra sitt beteende heller. Med Kicks resonemang skulle vi fortfarande använt Facits mekaniska räknemaskiner och inte datorer.

Vad gäller kommunägda Östersundsbostäder så kostar deras nyproducerade 4:a över 10 000kronor/månad det vill säga dubbelt mot deras ”gamla” 4:a. Här finns ingen solidaritet eller hyresutjämning utan ”ockerpriser” och skillnader. En koll i årsredovisningen 2004–2008 ger vid handen att dotterbolaget ger mellan 10–20 procents vinstmarginal. Vinsten går rakt in i kommunkassan, som ett koncernbidrag, så att resultatet blir noll i Östersundsbostäder. Man väljer att ta ut hög vinst och lägga på hög istället för att sänka med hyrorna 10–20 procent för ”de ekonomisk svaga”. Hur rimmar det med vänsterns ideal Kick? Kommunen kräver ju avkastning, det vill säga vinst, på sin investering och det går inte tillbaka till hyresgästerna.

Per Edström (C), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel