Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiet: Höj standarden på gymnasiet, fler elevboenden

1. Arbeten, kommunen måste bli bättre på att marknadsföra sig och bli attraktiv för företagen att etablera sig, som i framtiden kan erbjuda ett större antal invånare fast arbete.

2. Flygplatsen bör finnas där behovet är som störst, dock har kommunen inte möjlighet att flytta den på de premisser som finns i dag. Men om näringslivet är villig att stå för flytten så ser inte vi något hinder i att flytta den eller låta den vara kvar.

3. Det är bra att polisen visar upp att de finns för det har varit lite si o så med bilkörning bland annat. 

4. I första hand behöver vi sprida information om vilket bra gymnasium vi har, med kompetent personal och internationellt efterfrågade program. Vi vill arbeta för att höja standarden vid Härjedalens gymnasium. Det behövs även en satsning på elevboenden.

5. Det behövs satsas mer på integration och att hjälpa de nyanlända att bli en del i samhället, skolan behöver mer resurser för att klara av utbildningsbehovet samtidigt som det måste bildas fler mötesplatser och möjligheter att komma in i arbetslivet.

6. Vi måste underlätta för de företag som tillhandahåller telefoni och bredband så att alla hushåll i Härjedalen får samma möjligheter till uppkoppling.