Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterns krav för samarbete i Östersund

S och MP behöver stöd av C eller V för att klara kommunstyret i Östersund.
Vänsterpartiet är beredda, men inte utan krav.

Det ser ut som att S och MP kommer att behöva vänsterns eller centerpartiets stöd för att få en majoritet och kunna styra Östersunds kommun på ett säkert sätt.

Är V beredd att kliva in i ett samarbete?

– Ja, om de inte samarbetar med centern då, säger Christina Hedin, ordförande i Vänsterpartiets distriktsstyrelse i länet.

Centern har varit tydlig med att de inte är beredda att samarbeta med sossarna.

– Bosse Svensson är tydlig ja, men jag vet inte om centern är tydliga.

Men är ni beredda att samarbeta med S och MP?

– Ja, det är vi.

Vilka krav har ni?

– Vi har inga sådana absoluta krav som på riksdagsnivå. Det måste bli förhandlingar för att se vad vi kan få till. Men våra frågor är valfriheten inom hemtjänsten och Lillänge. Där är vi inte eniga med sossarna

2012 blev det tvärstopp samarbetet mellan V, S och MP i Östersund. Det var då Centerpartiet klev in.

Där var ni emot privata utförare inom äldreomsorgen.

– Ja, men då handlade de i huvudsak om budgeten; att Socialdemokraterna ville spara så mycket i verksamheterna. Det tyckte inte vi var helt nödvändigt.

Och vad menar du med Lillängefrågan?

– På betongstationen. S verkar inte ha släppt den frågan än. De vill fortfarande bygga ut i Lillänge och vi anser att det är bättre att satsa på handeln i centrum.