Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänstern backar i länet

Väljarstödet från länsborna för Vänsterpartiet i riksdagen minskar med cirka två procentenheter. Stefan Konradsson (V) valvakar i Hissmofors folkets hus på söndagskvällen.

Annons

Stefan Konradsson är ordförande i socialnämnden i Östersunds kommun och han är främst oroad över Sverigedemokraternas framgångar.

– Jag står här utanför i mörkret i Hissmofors och känner ett ganska stort mörker, säger Stefan Konradsson. Just nu känner jag mig mest bekymrad över läger i riksdagsvalet och att Sverigedemokraterna ser ut att få en vågmästarroll.

Konradsson tror att det rödgröna blocket lidigt av att högern fått sätta dagordningen.

– Vi har inte lyckats nå ut med de ideologiska frågorna, säger Stefan Konradsson. I stället har det kommit att handla om pengar i plånboken. Det är märkligt hur snabbt värderingsförskjutningen har skett i samhället. På kort tid har vi gått från ett till stora delar kollektivt samhälle, till ett där man främst tänker på sig själv.