Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänstern backar i länet

Väljarstödet från länsborna för Vänsterpartiet i riksdagen minskar med cirka två procentenheter. Stefan Konradsson (V) valvakar i Hissmofors folkets hus på söndagskvällen.

Stefan Konradsson är ordförande i socialnämnden i Östersunds kommun och han är främst oroad över Sverigedemokraternas framgångar.

– Jag står här utanför i mörkret i Hissmofors och känner ett ganska stort mörker, säger Stefan Konradsson. Just nu känner jag mig mest bekymrad över läger i riksdagsvalet och att Sverigedemokraterna ser ut att få en vågmästarroll.

Konradsson tror att det rödgröna blocket lidigt av att högern fått sätta dagordningen.

– Vi har inte lyckats nå ut med de ideologiska frågorna, säger Stefan Konradsson. I stället har det kommit att handla om pengar i plånboken. Det är märkligt hur snabbt värderingsförskjutningen har skett i samhället. På kort tid har vi gått från ett till stora delar kollektivt samhälle, till ett där man främst tänker på sig själv.