Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänster för minkar

Annons

Vänsterpartiet är tydligt med att det är hög tid att få stopp på pälsdjursfarmningen. Miljöpartiet anser att minkfarmer inte är möjliga i ett land med gott djurskydd. Socialdemokraterna lovar striktare regler för hur minkar ska få hållas. Uppstickarna Feministiskt Initiativ och Djurens Parti vill också få slut på pälsdjursfarmningen.

Om Sverige inför striktare regler för hur minkar får hållas skulle det i praktiken resultera i att minkfarmerna lägger ner. Med ett bättre djurskydd för minkar skulle inte minkfarmningen löna sig ekonomiskt.

Att, som (M), (FP), (C), (KD) och (SD), gömma sig bakom fraser som att djur ska ha det bra och djurskyddsreglerna ska följas är tandlöst. Djur ska ha det bra betyder i Alliansen och Sverigedemokraternas terminologi att minkarna blir kvar i burarna även i framtiden.

I övriga Europa är trenden att allt fler länder avvecklar pälsdjursfarmningen. I åtta länder är farmningen avvecklad. I Belgien vill 86 procent av befolkningen inte ha pälsdjursfarmer. I Polen tar de unga, mellan 20 och 35 år, ställning med 70 procent som är emot pälsdjursfarmning. Sverige kan vara en del av den internationella utvecklingen i den här frågan.

Stefan Falkelind

Djurens Rätt Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel