Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vann drömresa

Inger och Lennart Berggren från Aspås vann en resa till Paris. Svenska kyrkan i utlandet hade ordnat en utlottning bland tusen personer i sitt givarregister.

Parisresan blev en total överraskning. Under många år har Inger och Lennart stöttat Svenska kyrkan i utlandet med återkommande inbetalningar.

När paret fick en möjlighet att delta i en tävling så slutade det med en storvinst – en weekendresa till Paris.

– Jag trodde aldrig att jag skulle komma till Paris igen, säger Inger. Vi var här för 20 år sedan. Paris är så annorlunda. Hemma har vi tystnaden och utsikten över fjällen. I Paris möter man verkligen en världsstad. Resan på Seine var för mig den största upplevelsen, så vackert och en sådan skönhetsupplevelse.

– Paris är en dröm för en musikälskare, säger Lennart. De kör- och orgelkonserter som vi fick uppleva var av yppersta klass. Och när jag själv fick en möjlighet att sjunga i Svenska kyrkan, så tackade jag inte nej.

Inger och Lennart tycker att Svenska kyrkan i utlandet spelar en viktig roll för resande svenskar.

– Man kan känna sig lite vilsen när man kommer till en ny plats utomlands, menar Lennart. Svenska kyrkan är en mötesplats och ett ställe där man kan träffa svenskar och läsa tidningar.

– Vi vet att pengarna kommer till bra användning, avslutar Inger och Lennart.