Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vann även i klassen han inte tävlade i

Över stock och sten i skogarna av Strömsund kämpade de fyrbenta och tvåbenta fram.

Hundspannstävlingen Amundsen race avgjordes med bravur.

Över 300 kilometer i skogsterräng, över myrar och lågfjäll avverkades under två dagar. Hundspannstävlingen Amundsen race lockade 37 startande ekipage i årets tävling, och deltagarna var från Tyskland, Franskrike, Finland, Norge, Nederländerna och Sverige.

– Det blev samma antal startade som i fjol, så vi har ju i alla fall inte minskat, säger Martin Wagenius, tävlingskoordinator.

Tävlingen pågick under fredag till måndag med start vid hembygdsgården i Strömsund och målgång på södra sidan Ströms vattudal. Vinnaren i 12-spannklassen blev Michael Link från Tyskland med en sammanlagd tid på 21 timmar och 26 minuter.

Vinnaren i 8-spannsklassen blev Jimmy Pettersson från Norderåsen med en sammanlagd tid på 20 timmar och 6 minuter. En tid som gav honom en första plats som också gjorde att han tidsmässigt slog vinnaren i 12-spannet.